امروز: چهارشنبه 5 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تاریخچه صنعت برق در ایران

تاریخچه صنعت برق در ایراندسته: برق ، الکترونیک و مخابرات
بازدید: 37 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 40 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 40

تاثیر رطوبت بر هادی آلو منیومی بیشتر از مس می باشد لذا باید دقت كردكه محل اتصال آلومنیوم با مس به درستی انجام گیردچون محل اتصال در اثر رطوبت مانند یك پیل برقی یا مدار بسته ای بوجود می آورد كه باعث خورده شدن هادی آلومنیوم می شود

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

تاریخچه صنعت برق در ایران

تاریخچه صنعت برق در ایران

در سال 1283هجری شمسی با نصب یك ژنراتورKW400 توسط حاج امین الضرب در خیابان چراغ برق تهران استفاده از انرژی الكتریكی به صورت یك سیستم در ایران آغاز شد.تا سال 1338 تنها نیرو گاه دیگر به ظرفیتهای mw6,mw8,mw2,mw1مورد بهره برداری قرار گرفتند .در سال 1338نیروگاه طرشت با 4واحد توربین بخار وتولید جمعا mw50به عنوان اساسی ترین منبع تولید قدرت در ایران به شمار می رفت.

با تشكیل وزارت آب وبرق  درسال 1343 كه مجددا به وزارت نیرو تغییر نام داد وظایف شركتهای برق پراكنده به این وزارتخانه محول می شود در پایان سال 1360نصب شده در كل كشور به بیش از mw11800رسید كه نشان دهنده حدود w305برای هر نفر بود در این سال نیروگاه های آبی تقریبا 5/27درصد تولید نیروگاه های كشور را تشكیل می دادند.

انواع شبكه های توزیع انرژی الكتریكی

1-شبكه باز وشعاعی

2-شبكه ها از دو سوتغذیه

3-شبكه های چند سو تغذیه

شبكه باز

این شبكه از یك سمت تغذیه می شود در چنین شبكه ای یك یا چند هادی از منبع به تابلوی اصلی تقسیم كشیده می شود.در شبكه باز ممكن است هر مصرف كننده ای مستقیما از تابلوی اصلی تقسیم تغذیه نماید درچنین حالتی ضریب اطمینان كار شبكه خوب است زیرا درصورت وقوع اتصالی در یكی از انشعابها فقط یك مصرف كننده بدون جریان می ماند. این شبكه كه جهت تغذیه مصرف كننده های بزرگی نصب می شود دركارخانه جات وتاسیسات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

دروضعیت دیگری چندین مصرف كننده از :یك خط منشعب از تابلوی اصلی تقسیم تغذیه می شود.بدهی است كه در این حالت به محض پدید آمدن اتصالی ویا نقص در خط انشعاب كلیه مصرف كننده های كه از این خط تغذیه می شوندبدون جریان خواهد شد.موارد استفاده:مصارف خانگی یكی دیگر از موارد كاربرد شبكه های باز توزیع انرژی الكتریكی نواحی مختلف شهرها وروستاها می باشد.در چنین حالتی اگر خط توزیع فشار ضعیف هوایی باشد بایستی در سرهر تیری كه انشعاب از آن گرفته می شودفیوزها را نصب نمود كه این موارد اصلا در این شهر رعایت نشده است.اگر خط توزیع فشار ضعیف زمینی باشد لازم است در ابتدای هر انشعابی كه از زمین بیرون می آید ودر دسترس قرار می گیرد فیوزها در محفظه بسته ای قرار دارد.

شبكه های از دو سو تغذیه:

در محلهایی كه قطع اتفاقی جریان برق مجاز نمی باشد جهت بالا بردن ضریب اطمینان كار شبكه های الكتر یكی بهتر است كه شبكه ها از دو پست مختلف تغذیه شوند.كه باازكارافتادن یكی ازپستها,پست دیگری جایگزین شود.

شبكه چند سو تغذیه یا حلقوی :

عملكرد شبكه های حلقوی مانندعملكرد شبكه های از دو سو تغذیه شونده می باشد با این تفاوت كه در یك شبكه حلقوی ابتدا وانتهای خط هادی به یك نقطه تغذیه كننده متصل می باشد.

شبكه وهادی های آن:

بعد از مس,آلومنیوم به عنوان هادی الكتریكی استفاده می شود اگر چه ضریب هدایت آن كمتراست از مس ولی وزن آن هم كمتر است.برای آنكه هادی آلومنیومی از نظر هدایت الكتریكی معادل هادی مس گردد باید مقطع آن را 6/1برابر مس گر فت كه باز هم با این وضع وزن آن فقط نصف وزن مس می شود سیم آلومنیومی در شبكه های هوایی بیشتر بكار میرود .چون سبك وانعطاف پذیر بالایی دارد.استحكام مكانیكی آلومنیوم كمتز از مس است.برای جبران این نقصان آنرا به صورت آلیاژ به كار می برند كه سه نمونه آلیاژ آن عبارتند از :1-آلدرای2-راه دیگر افزایش استحكامی آن استفاده ازفولاد در داخل سیم است.به صورت یك روش در طول هادی برای بالا بردن انعطاف پذیری آن را به صورت چند رشته ای می سازند.جهت چرخش هر لایه درهادیها بر خلاف لایه های مجاور می باشد تا از باز شدن رشته هاجلوگیری كند .تعداد رشته هادر یك هادی چند رشته از فرمول زیر به دست می آید:

1+K3-2K3=A

تاثیر رطوبت بر هادی آلو منیومی بیشتر از مس می باشد لذا باید دقت كردكه محل اتصال آلومنیوم با مس به درستی انجام گیرد.چون محل اتصال در اثر رطوبت مانند یك پیل برقی یا مدار بسته ای بوجود می آورد كه باعث خورده شدن هادی آلومنیوم می شود.

نحوه انتقال وتوزیع انرژی الكتریكی

1-بوسیله سیمهای هوایی

2-بوسیله كابلهای زمینی

انتخاب یكی از دو وسیله فوق به عوانل متعدد بستگی داردكه پس از جمع بندی آن عوامل یكی از دو وسیله فوق جهت انتقال وتوزیع انتخاب می شود.

عواملی كه جهت انتخاب یكی از دو طریق سیم كشی هوایی یا زمینی موثرند را نام ببرید؟

1-طول مسیر:اگر مسیر فاصله اش تا پست تغذیه پر پیچ وخم باشدوفاصله كم باشد سیم كشی زمینی انجام می گیرد.

2-نوع مسیر: بعضی جاها اجبارا از شبكه زمینی استفاده می شود مانند حریم باندفرودگاه وبعضی جاهااجبارااز شبكه هوایی مانندحریم عرض شبكه راه آهن.

3-محدودیت عرضی مسیر:بعلت كم بودن عرض مسیر در بعضی جاها وعدم تامین حریم خطوط هوایی كابل كشی زمینی جایگزین می شود مخصوصا در مورد خطوط400ولتی و20 كیلو ولتی در داخل شهرها ومجتمع های صنعتی.

4-ولتاژ خط انتقال:هرچه ولتاژ خطوط انتقال قوی تر باشدسیم كشی هوایی به كابل كشی زمینی ارجعیت می یابد.

3-تراكم جمعیت:

اگر در محل توزیع ومصرف تراكم جمعیت زیاد باشد وباردر كیلو متر مربع از KW1000به بالا باشد.كابل كشی زمینی به سیم كشی هوایی برتری دارد.

4-عامل اقتصادی:

طرحی مقبول است كه هم به لحاظ فنی از شرایط نسبتا خوبی برخوردار باشد وهم به لحاظ اقتصادی به بودجه وتامین اعتبار كمتری نیاز مند باشد در این مورد سیم كشی هوای كابل زمینی برتری دارد.مخصوصا هر اندازه ولتاژ خط انرژی قوی تر باشد این افزایش قیمت چشمگیرتر است.حدودا شبكه های فشارهای ضعیف 400 ولتی دوبرابر ودر 63 كیلو ولتی هفت و230 كیلو ولتی یازده برابر می شود.

5-زیبایی محیط:

كه سیم كشی زمینی برای اجرای این امرانتخاب می شودعلاوه بر عوامل فوق عوامل متعدد دیگری نیز وجود دارد كه كابلهای زمینی را به سیمهای هوایی وسیمهای هوایی را به كابل های زمینی تبدیل می كند مانند:

عوامل جوی,عوامل اطمینان مصرف,عوامل عیب یابی سریع به هنگام اتصال وپارگی خطوط كابل كشی زمین به علت دفن بودن از خطرات طوفان ویخ زدگی ورعد وبرق در امان است از این روجریان برق كمتر قطع می شوداما صدمه دیدن آن باعث بوجود آمدن مشكل زیادی می شود.

از لحاظ اصلاح ضریب قدرت فاصله بین سیمها:

مجموعه تاثیرات الكتریكی ومكانیكی سبب تعیین فاصله سیمها خواهد شد.از نقطه نظرالكتریكی هر چه فاصله بین سیمها زیادتر با شدافت ولتاژ در شبكه نیززیادتر خواهد شد.از طرف دیگر فاصله بین سیمها رانمی توان از حد معینی كمترانتخاب نمود.چون باعث به هم خوردن سیمها شود واتصال كوتاه وقطعی برق بوجود آید.از نقطه نظرمكانیكی این فاصله باید طوری باشدكه دراثر وزش بادویخبندان روی سیم,مقدارش از حد مجازكمتر نگردد.منیجه اینكه فاصله بین سیمها تابعی است از ولتاژ شبكه وفاصله بین دو پایه.حداقل این فاصله را می توان از رابطه تجربی زیر برای شبكه های افقی بدست آورد.

D=50+1.78u+(0.041)2

برای شبكه های هوایی كه به صورت قائم باشندكافی استdبدست آمده رادر3/2 یا 4/3ضریب شود.

اسپان:فاصله بین پایها است

كه هر چه این فاصله زیادتر باشد.تعداد پایه ومتعلقات آن كمتر شده درنتیجه هزینه شبكه كاهش خواهد یافت.اما این فواصل نباید آنقدرزیاد شود كه شكم(فلش)سیم از حد مجازش تجاوز نماید.اسپان متداول در ایران مطابق استاندارد وزارت نیرو برای شبكه فشار ضعیف بین30تا100متر وبرای شبكه فشار متوسط بین 70تا150متر می باشد.

شكم(فلش)سیم:در یك شبكه هوایی فاصله بین رأس تیر تا پایین ترین نقطه سیم را شكم یا فلش می نامند.در طرح واجرای شبكه های هوایی محاسبه وحفظ حدود تعیین شده شكم سیم حائز اهمیت است.از یك طرف اگر شكم سیم از حد مجازش كمتر باشد,بخصوص در فصل سرما ویخبندان كه ازطول سیم كاسته می شود نیروی باد ویخبندان روی سیم باعث می شودكه كشش مكانیكی سیم زیادترشده وسبب پارگی آن شودواز طرفی اگر شكم سیم از حد مجازش بیشتر باشد.مخصوصا در فصل گرماكه طول سیم زیادتر می شود احتمال نزدیك شدن سیمها وبوجودآمدن اتصالی ودر نتیجه قطع جریان برق در هنگام وزش باد وجود خواهد داشت.              F=wl^2/8t

فاصله آزاد سیمها:

فاصله پایین ترین نقطه سیم هوایی تا سطح زمین را فاصله آزاد می نامند . این پارامتر با  hمشخص شده است.با داشتن طول پایه وشكم سیم وعمق زمینی كه پایه درآن محكم شده است می توان این فاصله را محاسبه نمود.

حریم مجاز شبكه هوایی:

دو حریم برای شبكه ها وجود دارد:

1-حریم مجازدرجه یك كه فاصله افقی یك شبكه از شبكه مجاورش كه تاولتاژkv20حداقل 5متر است.

2-حریم مجاز درجه دو:فاصله افقی یك شبكه از ساختمان ها یادیوار پیاده رو یادرختان اطراف می باشدكه حداقل باید3/1برای شبكه فشار ضعیف وحد اقل3متر برای شبكه فشار متوسطkn20باشد.

متعلقات سیمهای هوایی:

1-پایه ها:

2-مقرها:

3-كنسولها:

پایه ها:هنگام انتخاب یك نوع پایه باید به دو نكته توجه شود.

الف:طول پایه:بادر نظر گرفتن فاصله آزادسیم از زمین طول پایه ها باید طوری انتخاب شوندكه این فاصله از مقدار استاندارد شده كمتر نشود.

ب-كشش پایه ها:قدرت كششی پایه ها بستگی به محل ووضعیت استقرار آنها دارد دریك شبكه هوایی پایه میانی باید قادربه تحمل وزن خود,وزن سیمها,وزن كنسولها,وزن مقرها ووزن سایر لوازمی باشند كه روی آنها نصب می شود.اما پایه های ابتدایی,انتهایی,وزاویه ای علاوه بر سنگینی بالا بایستی نیروی كششی سیمها رانیز تحمل كنند.با بیانی دیگرنیروهای وارد برهرپایه دونوع هستند:

1-نیروی عمودی                                    2-نیروی افقی

در هر پایه برآیند نیروهای عمودی وافقی با نیروی عكس العمل زمین صفر می شود.درمورد پایه های میانی برآیندنیروهای افقی(نیروی كشش سیمها)صفر است ولی در مورد پایه های ابتدایی وانتهایی وزادیه ای برآیند نیروهای افقی صفر نمی شوددر نتیجه این دستور پایه هاباید قادربه تحمل نیروهای افقی باشند.در مواردی كه پایه نتواند قدرت كششی سیمها را تحكل كنداز دو پایه به صورت دو قلوبا تركیبی از دو پایه بصورتHاستفاده می شود.عمق چاله ای كه باید درآن محكم شودبستگی دارد بطول پایه,وزن پایه,قدرت كششی وباید درشرایط خاك كه از روی فرمول تجربی زیر می توان عمق چاله را محاسبه نمود.  H=1/10 l + 60

 انواع پایه ها:

1-               چوبی:این نوع پایه ها برای شبكه فشار ضعیف وفشار متوسط تا اسپان 100متر مناسب است .سهولت در حمل ونقل وكاربرددر ناحیه كوهستانی وناهمواراز محاسن آن است وپوسیدگی از معایب آن است كه نوعی روغن برای جلوگیری از پوسیدگی استفاده می كنند واز نوع درخت كاج می باشد.كه حد اكثر نیرو كشش قابل تحملkg 300 می باشد كه بیشتر از این نباید به آن فشار آورد.

پایه بتونی:

این پایه به خاطر آرماتورهایی كه در داخلشان هست بر خلاف پایه های چوبی می توانند دارای استحكام زیادی باشد:پایه های بتونی برای تحمل كششهای مختلفی ساخته می شود.امروز پایه های بتونی برای كششهای (200,400,600,800,1000,1200)كیلوگرم وبرای ارتفاع های (14,12,10,9,8,7,)متر می توان در بازارهای ایران تهیه نمود.بنابراین وقتی كه گفته می شودپایه(12-1000)یعنی پایه ای كه ارتفاعش 12 متراست ومی تواند نیروی كششی تا حد1000كیلو گرم ناشی ازسیمها را تحمل كند .پایه های بتونی برای نقاط مرطوب مناسبتر از پایه های چوبی می باشد.

پایه های فولادی:

پایه های فولادی نسبت به پایه چوبی این مزیت را داردكه اولا در معرض حمله حشراتی مثل موریانه ونیز تحت تأثیر عوامل جوی مثل رطوبت قرار نمی گیرد ثانیا استحكام زیادی می تواند داشته باشد.پایه های فولادی نسبت به پایه های بتونی این مزیت را دارد كه ارتفاعش را به هر میزانی كه مورد نیاز باشد,می توان سفارش داد.

مقره ها:1-مقره سوزنی2-آویزه ای3-چرخی

مقره ها:برای جدا كردن سیم حامل جریان از پایه وكنسول استفاده می شود.

تنها عیبی كه مقره ها دارند این است كه چون آنها را از چینی وشیشه می سازند.در اثر بی احتیاطی وضربه ویا عوامل جوی می شكنندویا ترك برمی دارند.

1-مقره سوزنی:

عموما در پایه های میانی شبكه های هوایی به كار میرود.كه مقره ها دو نوع ولتاژ شكست یا ولتاژجرقه دارندیكی درحالت سطح خشك كه بالا می باشد ودیگری سطح مرطوب كه پایین تر از سطح خشك می باشد.ولتاژ جرقه یا ولتاژ شكست:ولتاژی است كه درآن قوس الكتریكی بین بالا وپایین مقربوجود می آیدوخاصیت عایقی خودرا از دست می دهد.اصلی كردن سیمها یعنی بتن سیمی كه از دو روی مقره جاسازی شده روی همان مقره توسط یك سیم دیگر كه این مقره ها عموما سوزنی می باشند.

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

برچسب ها : تاریخچه صنعت برق در ایران , طرح توجیهی تاریخچه صنعت برق در ایران , دانلود تاریخچه صنعت برق در ایران , برق , صنعت برق در ایران , , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه , صنعت برق , انواع شبكه های توزیع انرژی الكتریكی , شبكه های از دو سو تغذیه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر