امروز: دوشنبه 21 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

بررسی عوامل پرخاشگری و مشكلات دانش آموزان پرخاشگر و ارائه راه حلهای مناسب برای بهبود رفتار آنان

بررسی عوامل پرخاشگری و مشكلات دانش آموزان پرخاشگر و ارائه راه حلهای مناسب برای بهبود رفتار آناندسته: روانشناسی و علوم تربیتی
بازدید: 30 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 85 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 38

بالا بودن جمعیت جوان كشور این واقعیت مهم را گوشزد می كند كه برای فراهم آوردن اثری مناسب جهت رشد این گروه سنی در همه جهات زندگی همه ما مسئول و معتقدیم

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

بررسی عوامل پرخاشگری و مشكلات دانش آموزان پرخاشگر و ارائه راه حلهای مناسب برای بهبود رفتار آنان 

چكیده تحقیق :  

بالا بودن جمعیت جوان كشور این واقعیت مهم  را  گوشزد می كند كه برای فراهم آوردن اثری مناسب جهت رشد این گروه سنی در همه جهات زندگی همه ما مسئول و معتقدیم . بنابراین لازم است والدین ، معلمان ، استادان ، مدیران نهادهای آموزشی و پرورشی و بطور كلی همه مسئولان كشور مهمترین و اساسی ترین وظایف خود را پیرامون رفع نیازهای ضروری و آینده این قشر عظیم متمركز سازند روشن است كه اگر حركات تفكرات و تصمیمات بسیار متفاوت نوجوانان و جوانان امروز در مسیر و جایگاه منطقی خود قرار نگیرند ممكن است این امر عواقب و عوارض وخیمی را به دنبال داشته باشد مقابله با ناهنجاری های رفتاری دانش آموزان از اهمیت زیادی برخوردار است دانش آموزان كه گرفتار نارسایی اخلاقی و رفتاری هستند به كمك و یاری نیاز دارند لذا بایستی ریشه های این نارسائیها شناسایی شده و راههای كاهش و نهایتا درمان آنها مشخص گردد .

 پرخاشگری كه به صورت رفتارهای پرخاشگرانه مشخص می شود ناشی از محرومیتها و كمبودهای فرد می باشد محیط و افرادی كه فرد با آنها در ارتباط است نقش موثری در این فرآیند دارند هدف از این پژوهش شناخت عوامل موثر در پرخاشگری دانش آموزان ابتدایی و غیر روشهای مناسب جهت تعدیل این رفتار می باشد .

در این تحقیق به عوامل متعددی نظیر نقش والدین وضع اقتصادی خانواد ه سطح سواد آنها و روابط خانوادگی و شیوه رفتار دانش آموزان با همكلاسیها و معلم مورد توجه قرار گرفته است وبیشتر مطالعاتی كه تا كنون انجام شده مربوط به عوامل ایجاد و تداوم پرخاشگری می باشد گاهی پرخاشگری حالتی هیجانی دارد و برای جلب توجه و یا هنگام خشم و ابزار می شود یا استفاده از اقدامات منطقی و منظم می توان پاسخهای پرخاشجویانه را از طریق رههای غیر مستقیم به رفتاری مطلوب تبدیل كرد نقش معلم در این فرایند از اهمیت ویژه ای برخوردار است و چون پرخاشگری از راه تقلید قابل یادگیری است لذا معلم و همكلاسیها می توانند نقش مناسبی را ایفا نمایند .

فصل یكم

مقدمه :

  بالا بودن جمعیت جوان كشور این واقعیت مهم را گوشزد می كند كه برای فراهم آوردن اثری مناسب جهت رشد این گروه سنی در همه جهات زندگی همه ما مسئول و معتقدیم و با توجه به اینكه كودكان سرمایه های ارزشمند و سازنده آینده جامعه هستند ارضائ نیازهای كودكان بطور مناسب راهنمایی و مشاهده كودك را ضرورت می بخشد و غفلت در رنج مشكلات آنان خسارات جبران ناپذیری به بار می آورد .

هدف كلی این آموزش آشنایی با مفهوم پرخاشگری منشا و چگونگی كنترل آن است و همچنین پرخاشگری  یك غریزه است كه به طور كلی نمی توان آن را از بین برد باید به دانش آموزان و والدین آنها یاد داد كه چگونه پرخاشگری خود و فرزندان خود را  در راه مثبت ارضا كنند .

و همچنین پرخاشگری كه به صورت رفتارهای پرخاشگرانه مشخص می شود ناشی از محرومیتها و كمبودهای فردی می باشد و محیط و افرادی كه فرد با آنها در ارتباط است نقش موثری در این فرایند دارند كه پرخاشگری آنها را به نحوه صحیحی كنترل كنند و روشهای درست و منطقی در اختیار فرزندان آینده جامعه قرار دهند تا ما شاهد جامعه ای سالم و خوب باشیم .

بیان مساله پژوهش

با توجه به مطالعات كتابخانه ای و مشاهدات مربیان سوالات زیر را عنوان نموده ام تا بتوانیم از طریق این سوالات پی ببریم كه فرزندها تا چه اندازه پرخاشگر هستند تا از طریق استدلالهای منطقی میزان پرخاشگری آنها را در رابطه با محیط اطراف كودك والدین كودك و ناكامی كودك تماشای فیلمهای خشونت آمیز و امسال آنها و میزان پرخاشگری كه در آنها هست كم كنیم .

اهمیت و ضرورت مساله

با توجه به اینكه كودكان سرمایه های ارزشمند و سازنده آینده جامعه هستند جهت ارضاء نیازهای كودكان بطور مناسب راهنمایی و مشاهده كودك ضرورت  می بخشد و غفلت در رنج مشكلات آنان خسارات جبران ناپذیری به بار می آورد لذا با توجه به تفاوتهای فردی كودكان و شناخت ویژگیهای عاطفی و رفتار آنان برای حل تعارضات و رسیدن به سلامت شخصی و رشد مطلوب و شكوفایی استعداد كودكان را یاری رسانیم تا به جای پرخاشگری  و ارعاب در آنها ، اعتماد به نفس و احساس امنیت و نیاز به خود شكوفایی و رضایت از زندگی به وجود آوریم ایجاد پرخاشگری در كودكان با عوامل گوناگون مرتبط است كه با شناسایی آنها می توانیم كمك های لازم  را به دانش آموزان مربیان و خانواده های آنان بنماییم .

هدف كلی تحقیق :

پرخاشگری یك غریزه است و بطور كلی نمی توان آن را از بین برد باید به دانش آموزان كمك كرد تا پرخاشگری خود را در راههای درست و مثبت ارضاء‌كند هدف از این تحقیق یافتن مشكلات دانش آموزان پرخاشگر و ارائه راه حلهای مناسب برای بهبود رفتار به آنان است و شناسائی عوامل پرخاشگری دانش آموزان و پرداختن به طریق اصلاح آن .

اهداف ویژه پژوهش

آگاهی از علل پرخاشگری و عوامل ایجاد كننده آن آگاهی از رابطه رفتار والدین با هم و تاثیر آن در پرخاشگری كودكان آگاهی از راههای پیشگیری از پرخاشگری كودكان آگاهی از چگونگی رفتار معلمان با دانش آموزان ، آگاهی از وضعیت اقتصادی خانواده و رابطه آن با میزان پرخاشگری ،آگاهی از وضعیت میزان آشنایی والدین با مسائل تربیتی با میزان پرخاشگری آگاهی از چگونگی رفتار دیگر افراد  و هم سالان با این شاگردان آگاهی از ریشه و علل پرخاشگری در كودكان ،آگاهی از اصلاح رفتار پرخاشگرانه در كودكان .

سوالات و فرضیه ها

با توجه به مطالعات كتابخانه ای و مشاهدات مربیان سوالات و فرضیه های زیر را عنوان نموده ام .

1-  آیا الگو های محیط اطراف كودك در بروز پرخاشگری موثر است .

2-  چگونه می توان رفتار پرخاشگرانه را اصلاح كرد .

3-  ناكامی و عدم ارضای نیازهای كودك چه تاثیری در رفتار كودك دارد .

4-  آیا آشنایی والدین با مسائل تربیتی با میزان پرخاشگری ارتباط دارد .

5-  آیا تماشای صحنه های خشونت در بروز پرخاشگری موثر است .

6-  برخورد نامناسب اطرافیان در پرخاشگری دانش آموزان مورد مطالعه تا چه میزان موثر است .

7-  برخورد نامناسب معلم تا چه میزان پرخاشگری دانش آموزان مورد مطالعه را تشدید می كند .

8-  عدم آشنایی والدین با مسائل روانشناسی تا چه میزان در تشدید پرخاشگری موثر است.

فرضیه :

با توجه به مطالعات كتابخانه ای و مشاهدات فرضیه زیر را عنوان نموده ام .

1-  خانواده پرخاشگر 2- جدا شدن والدین از هم 3- تشویق و تنبیه شدید 4- نداشتن تفریحات سالم .

به این نتیجه رسیده ام كه اكثر دانش آموزان پرخاشگر از خانواده هایی هستند كه بسیار پرخاشگرند و هم چنین تشویق تنبیه شدید حمایت از فرزندان در هنگام نزاع با همسالان در پرخاشگری او بسیار موثر است .

كودكانی كه پدرو مادرشان از هم جدا شده اند و بد دهانی والدین و نداشتن تفریحات سالم از عواملی هستند كه در پرخاشگری موثر است .

1-  ضعیف ا قتصادی 2- وضعیت فرهنگی 3- آشنایی والدین با مسائل تربیتی .

پس از انجام این مراحل به این نتیجه رسیدم كه اكثر دانش آموزان پرخاشگر از خانواده هایی هستند كه از وضعیت اقتصادی ضعیف برخوردارند .

و همچنین از نظر فرهنگی رشد نكرده اند والدین آنها با مسائل تربیتی آشنایی  نداشته اند لذا در اینگونه خانواده ها تنبیه بدنی و تبعیض بین كودكان اعمال می شود .

تعریف متغیرها :

در این تحقیق اصلاحاتی مانند هم چون پرخاشگر ، تغییردفاع ، هیجان ، ناكامی فشار روانی ، پاداش ، تنبیه و ……… تعریف شده است .

تنبیه :

 خشن ترین و نامطلوب ترین روش تغییر رفتار است تنبیه عبارت است  از ارائه یك محرك آزار دهنده و به دنبال یك رفتار نامطلوب برای كاهش احتمال وقوع مجدد آن رفتار .

پرخاشگر :

به فردی اطلاق می شود كه تمایل به حمله كردن و مبارزه طلبی دارد و رفتار او بر خلاف كسی است كه از خطر با مشكلات می گریزد .

مشاهده :

 نوعی توجه آگاهانه است و یكی از بهترین روشهای مهم شناخت در مطالعات و تحقیقات به شمار می رود و از طریق آن به شناخت و ارزیابی رفتار دانش آموزان دست پیدا می كن .

نزاع والدین :

 بحث و گفتگو شدید كه بعضی مواقع  بازد وخورد همراه است و كودكان مشاهده گر این صحنه است و به عنوان الگو از آنها پیروی كرده و خلق و خوی پرخاشگرانه پیدا می كند .

  تبعیض :

 بعضی را به بعضی دیگر ترجیح دادن تبعیض قائل شدن  افراد از نظر نژادی مذهبی ، جنسی.

رفتار خصمانه و تهاجمی : رفتار خصمانه و تهاجمی واكنش به ناكامی و سركوبی امیال است كه زاییده تعامل پیچیده بین وضعیت محیطی و تغییرات بیوشیمیایی و عوامل فرهنگی و پاسخهای آموخته شده است كه به صورت ضرب و جرح و آزار واذیت و تخریب و صدمه زدن به دیگران بروز می كند .

مسائل تربیتی :

 هر آنچه را كه ما انجام می دهیم یا  دیگران برای ما انجام می دهند تا ما را به كمال طبیعتمان نزدیك كنند و به عبارتی پروردن و آموختن

دفاع :

عبارت است از مكانیزم ناهنجار كه به وسیله آن تن خود را از آسیب ها  ما با تاثیراتی كه برای تمامی ارگانیزم  خطرناك  به نظر می رسند جدا می سازد .

هیجان :

یك حالت برانگیختی كه توام با فعالیت یك غریزه است كه بدن را به سرعت به فعالیت وا می دارد یا به مشابه پاسخی معین به یك محرك خاص تعریف كرد

فشار روانی :

 نظام نیروهای درونی خواه معنوی خواه روانی است كه بدن را خسته فرسوده می كند .

جبران :

 یكی از مكانیز های دفاعی خود است كه مشخصه آن رفتاری است كه به منظور متوازن سازی متقابل كمبودی و احتمالی یا خیالی طرح ریزی می شود .

تعریف عملیاتی :

اضطراب : پریشان شدن ،  لرزیدن ،  پریشانی ،  بی تابی .

انگیزش : تحریك ، ترغیب  ، تحریض .

پاداش : مزد ،  سزاء  ، جزای عمل  .

اختلال رفتار : بد زبان ،مخرب ، غیر قابل پیش بینی ، غیر مسئول ریاست طلب ،دعواگر موزی ، حسود ، بی اعتقاد ( خلاصه نقطه مثبتی ندارند كه دیگران بسوی آنها جلب     شوند .)

پالایش : تخلیه  هیجانی برای كنترل رفتار پرخاشگرانه .

افسردگی : نگران بودن ، دلهره داشتن از دست دادن اعتماد به نفس بی قراری ،آسوده نبودن ، مشغله فكری داشتن ، اخلاق ناشی از رفتار روانی : استرس هیجانی رفتار آشفته بی قراری ترس وحشت زدگی درماندگی در افراد وجود دارد .

تنبیه : محروم كردن از یك محرك خوب كتك زدن فرصت ندادن دوباره . 

فصل دوم

جامعه آماری :

 معلمین ناحیه چهار آموزش و پرورش شهر مشهد كه تحقیق روی آنها انجام می شود كه تعداد مدرسه ی ابتدای آنها بالای 100 تا مدرسه بود و تعداد معلمین كه در آن ناحیه تدریس می كردنند بالای 1000 نفر بودند .

نمونه آماری :

 آزمودینهای  پژوهش از میان معلمین آموزش و پرورش ناحیه چهار مشهد بودند كه تعداد كل معلمینی كه به پرسشنامه نظر خواهی درباره دانش آموزان در این پژوهش پاسخ دادند حدود 100 نفر از معلمین بودند كه آنها را به طور تصادفی كه دارای مدرك فوق دیپلم و بالاتر و دارای سابقه تحصیلی بالای 8 سال بودنند انتخاب كردیم

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی عوامل پرخاشگری و مشكلات دانش آموزان پرخاشگر و ارائه راه حلهای مناسب برای بهبود رفتار آنان , طرح توجیهی بررسی عوامل پرخاشگری و مشكلات دانش آموزان پرخاشگر و ارائه راه حلهای مناسب برای بهبود رفتار آنان , دانلود بررسی عوامل پرخاشگری و مشكلات دانش آموزان پرخاشگر و ارائه راه حلهای مناسب برای بهبود رفتار آنان , روانشناسی , دفاع , تبعیض , فشار روانی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر