امروز: یکشنبه 27 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

بررسی آداب و احكام ازدواج در دین های مزدایی و مسیحیت و اسلام

بررسی آداب و احكام ازدواج در دین های مزدایی و مسیحیت و اسلامدسته: علوم اجتماعی
بازدید: 32 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 279 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 373

آنچه مسلم است این است كه در هیچ یك از ادیان و فرهنگ ها زن از وضعیت و موقعیتی برابر با مرد برخوردار نبوده است این وضعیت نابرابر در همة شئون زندگی نمود دارد احكام دینی زنان را مخاطب قرار نمی دهد و مسائل مربوط به ایشان به صورت غیر مستقیم و بواسطة مردان مطرح می شود اما این امر در ادیان بسته به فرهنگ ها متفاوت است به عبارت دیگر دامنة این نابرابری ها د

قیمت فایل فقط 7,900 تومان

خرید

بررسی آداب و احكام ازدواج در دین های مزدایی و مسیحیت و اسلام

جایگاه و موقعیت زن

 آنچه مسلم است این است كه در هیچ یك از ادیان و فرهنگ ها زن از وضعیت و موقعیتی برابر با مرد برخوردار نبوده است. این وضعیت نابرابر در همة شئون زندگی نمود دارد.

احكام دینی زنان را مخاطب قرار نمی دهد و مسائل مربوط به ایشان به صورت غیر مستقیم و بواسطة مردان مطرح می شود اما این امر در ادیان بسته به فرهنگ ها متفاوت است به عبارت دیگر دامنة این نابرابری ها در همة ادیان یكسان نیست دراین فصل به بررسی وضعیت زن در ادیان مورد بحث می پردازیم.

مزدایی

در میان اقوام و ملل شناخته شدة باستان، هیچ جامعه‌ای وجود ندارد كه در آن به اندازة دین مزدایی در میان مرد و زن تعاملی خوب و سازنده وجود داشته باشد. به نظر می‌رسد كه زن و مرد در اوستا از حقوقی برابر برخوردارند و نسبت به یكدیگر ارجهیتی ندارند. زن و مرد پرهیزكار معمولاً در كنار هم ذكر می‌شوند. خطابه‌های فلسفی كه زرتشت در "گاتاها" نسبت به مردان و زنان ایراد می‌كند نشان‌دهندة وجود زنانی توانا در زمان زرتشت بوده است. وظایف زن در ایران باستان به فعالیتهای اقتصادی درخانواده محدود نمی‌شد، بلكه در پیشبرد معنوی و اخلاقی تمام جامعه نقش مهمی را ایفا می‌كرد او معلم اخلاق به حساب می‌آمد. در اوستا همیشه زن یك جزء مهم جامعه شناخته شده و در همه حقوق اجتماعی حتی در مراسم مذهبی نیز با مرد برابر دانسته شده است. در ادعیه زرتشتیان، هرجا از فروهر در گذشتگان یاد شده، فروهر زنان پارسا نیز ستوده شده است. در ایران باستان زن مقام بسیار ارجمندی داشت و دربسیاری از شئون زندگی با مرد همكاری می‌كرد. درست است كه پسر به خاطر شركت در كارهایی مثل جنگ و شكار و كشاورزی مورد توجه و مهر بیشتر بود، آیات بسیاری دراوستا وجود دارد كه در آنها فرد از درگاه خداوند و فرشتگانش خواستار پسر است. با این حال آیاتی در اوستا یافت می‌شود كه بر یكسان‌بودن ارزش پسر و دختر دلالت دارد در دعای "اهمائه ریشچه"، فرد درضمن درخواست نعمتهایی مانند تندرستی، شادمانی روانی، زندگی مرفه و آسوده از اهورا خواستار است كه فرزندان نامی و مشهور نیز به او عنایت نماید، واژه اوستایی كه در این دعا آمده است: "آسنا مچذره زینتم" است كه به معنی فرزند نامی و مشهور است و فرزند اعم از دختر و پسر است در اندرزنامه "آذربادمهراسپندان" آمده است زن و فرزند خود را از فرهنگ باز مگیر كه تو را تیمار و رنج گران از آن نرسد و پشیمان نشوی. در مورد آموزش اصول اخلاقی و  مذهبی و دیگر دانشها، تربیت دختر و پسر یكسان بود و هر دو به یك اندازه بهره‌مند می‌شدند.

جهت دریافت فایل کامل بررسی آداب و احكام ازدواج در دین های مزدایی و مسیحیت و اسلام لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 7,900 تومان

خرید

برچسب ها : جایگاه و موقعیت زن , آداب و احكام ازدواج , آداب و احكام ازدواج مزدایی , آداب و احكام ازدواج مسیحیت , بررسی آداب و احكام ازدواج در دین های مزدایی و مسیحیت و اسلام , ازدواج در دین های مزدایی و مسیحیت و اسلام

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر