امروز: چهارشنبه 5 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

جرائم اینترنتی علیه اطفال و زمینه های جرم شناسی

جرائم اینترنتی علیه اطفال و زمینه های جرم شناسیدسته: حقوق
بازدید: 31 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 75 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 102

جرائم اینترنتی علیه اطفال و زمینه های جرم شناسی در 102صفحه در قالب فایل ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

  جرائم اینترنتی علیه اطفال و زمینه های جرم شناسی

مقدمه

الف- تاریخچه تحولات

رشد و توسعه فن آوری های نوین زندگی انسانها، رابه طور برجسته‌ای دگرگون ساخته است. سی سال پیش سال رایانه‌ها بعنوان یك شیء لوكس و تجملی و صرف هزینه برای آن حتی یك ولخرجی محسوب می شد. تلویزیون ، رادیو و روزنامه تعنوان منابع اصلی اطلاعات واخبار تلقی می شد. تلویزیون های كابلی، مودم‌ها و خدمات آن لاین به‌طور بالقوه هم موجود نبود.

امروزه استفاده از رایانه در فرودگاهها، بازارهای بورس، مدارس، كتابخانه ها و حتی خانه‌ها امری متداول است. شبكه جهانی اینترنت امكان دسترسی آنی به آخرین تحقیقات علیم، اخبار، اطلاعات مرجع، خرید و فروش، عملیات بانكی، بورس‌ها، مزایده‌ها و سرگرمی های متنوع را فراهم آورده است. در سرتاسر جهان مردم به طور معمول از اینترنت برای اخذ دوره‌های دانشگاهی، گوش دادن به موسیقی، دیدن فیلم و انجام بازی های آن لاین متنوع بهره می برند. امروزه اطاق های گپ‌زنی در اینترنت و پست الكترونیك (ای میل) به عنوان وسایل بسیار مناسبی برای ارتباطات راه دور جایگزین تلفن و پست معمولی شده‌اند.

از سوی دیگر، سیرصعودی تعداد اطفالی كه امروزه از رایانه استفاده می كنند، توجه ما را به آنها معطوف می سازد. در سالهای اخیر میزان دسترسی به اینترنت و استفاده از آن به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. اطفال و كودكان زیر 18 سال از جمله كاربران اینترنتی هستند كه تعداد آنها در حال افزایش است. بنابر تخمین‌ها امروزه حدود 45میلیون كودك آن لاین هستند و تا سال 2005 میلادی این رقم به 77 میلیون كودك بالغ خواهد شد.

موضوع مهم آن است كه متاسفانه جانیان و بزهكاران نیز از فنآوری های نوین برای شكار قربانیان خود بهره‌مند می شوند. رایان و اینترنت كار متجاوزان را آسانتر كرده است. برای تبهكاران، اینترنت یك شیوه جدید، موثر و بی نام و نشان در جهت جستجو و مهیا كردن اطفال برای مقاصد جنایی نظیر تولید و توزیع هرزه كاری اطفال، تماس گرفتن با اطفال ، نزدیك شدن به آنها به قصد درگیر كردن آنها در اعمال جنسی، استثمار اطفال برای توریسم جنسی و برای مقاصد شخصی و تجاری است.

از قدیم ایام هم مجرمانی كه با قربانیان خود آشنا بوده اند و هم مجرمانی كه از این مزیت بی‌بهره بوده اند، دریافته‌اند كه اطفال زیر 18 سال طعمه‌های خوبی برای بزهكاران هستند. زیرا آنها غالباً ساده ، كنجكاو و جسور بوده و آرزومند توجه و محبت دیگران هستند. با این وجود جذابترین عامل برای متجاوزان شاید این است كه از لحاظ تاریخی اطفال به عنوان شاهد پذیرفته شده اند. همن سادگی اطفال و این كه به راحتی به سایرین اعتماد می كنند، آنها را به اهداف بی نظیری برای متجاوزان بدل می سازد. متجاوزانی بوده اند كه حتی از كودك بودن قربانی خویش مطلع نبوده اند ، اما در نهایت امر از این قضیه منتفع شدند.

یك ویژگی دیگر اطفال و گروههای سنی نزدیك به آن كنجكاوی است. آنها مشتاق تجربه كردن چیزهای جدید هستند. اغلب آنان درگیر موضوعاتی نظیر تمردو استقلال‌طلبی هستند و اغلب به وسیله رایانه و اینترنت درصدد جلب توجه و محبت افراد خارج از خانه بر می آیند.

از سوی دیگر، متجاوزان به اطفال همواره قربانیان خود را در اماكن عمومی می یابند. مكانهایی كه كودكان تمایل دارند، در آنجا جمع شوند؛ نظیر: اطراف مدارس، زمینهای بازی و مراكز خرید و فروش.

اینترنت فضای جدیدی را برای هدف قرار دادن اطفال در دسترس تبهكاران نهاده است. فضایی كه دارای ویژگی های خاص خود بوده و محیطی آرمانی راب برای تبهكاران فراهم كرده است. بررسی ویژگیهای این محیط جرم زای جدید، تنوع جرایم، اقدامات حمایتی و پیشگیرانه امری ضروری به نظر می رسد.

ب- طرح موضوع

این محیط جدید كه اصطلاح «سایبر اسپیس» یا فضای سایبر نامیده می شود، فضایی گسترده ف وسیع و موثر است كه در كلیه فعالیتهای اجتماعی بشر گسترش یافته و گاهی انسان را به بعد غیرمادی جهان نزدیك می كند. فضایی كاملاً متفاوت از آنچه تا به حال درگیر آن بوده ایم و چنان است كه گاهی یك انسان بسیار ضعیف از جنبه مالی، جسمی و یا قدرت دنیوی می تواند انسانهای بسیار دیگری را در عرض مدت بسیار كوتاهی غافلگیر كند و سرنوشت آنها را از مسیری به مسیر دیگر سوق دهد.

ویژگی های فضای سایبر عبارتنداز: ورود بسیار ساده و سریع به این فضا، قدرت تحرك بالا برای حاضران در این فضا، عدم وجود محدودیت (حداقل به اندازه سایر موارد) برای دسترسی به سایر حاضرین، امكان برقراری ارتباطهای ناخواسته، امكان برقراری ارتباطهای خواسته به اشكال متفاوت، برداشته شدن محدودیت های مكانی و زمانی، شركت در هرگونه فعالیت های مادی و معنوی سایر حاضرین، دسترسی به حوزه‌های اطلاعاتی سایرین، حتی در حریم خصوصی سایر اشخاص پاره ای از این ویژگیها آن را به محیطی مساعد برای ارتكاب اریم بدل می سازد.

امروز خطری كه متوجه اطفال است، حتی شدیدتر است، زیرا اینترنت امكان ناشناخته ماندن متجاوزین را فراهم می‌آورد. هدف قرار دادن اطفال در جهان مجازی و فضای سایبر، با هدف قرار دادن اطفال در دنیای واقعی شباهت هایی نیز دارد. برای مثال مجرم از اطلاعات كسب شده برای هدف قرار دادن كودك قربانی سود می برد. برای مثال ممكن است یك تبهكار اینترنتی با یك كودك دوستی آن لاین برقرار كند و تفریحات و علایق خویش را با وی مطرح كند. این امر ممكن است منجر به مبادله عكسها و هدایا شود.

دقیقاً همانند تبهكاران سنتی، مجرم آن لاین نیز تمایل دارد كه زمان بسیاری را صرف همراهی و آماده كردن یك كودك برای اهداف و نیات پلید خود كند، فرد متجاوز می‌خواهد كه اعتماد كودك را به خود جلب كند، اعتمادی كه به وی اجازه می‌دهد، سرانجام به مقصود شوم خود برسد.

اگر چه هیچ خانواده‌ای از این احتمال كه كودكشان در اینترنت در معرض سوءاستفاده و اذیت و آزار قرار گیرد، مصون نیست، اما عوامل متعددی وجود دارد كه پاره‌‌ای از اطفال را در مقایسه با اطفال دیگر آسیب‌پذیرتر می سازند. اطفال در سنین بین 13 تا 18 سال در معرض خطرات بیشتری هستند.

برخی از قربانیان كه به طور فعال در اطاق های گپ زنی آن لاین شركت می جویند، پیامهای پست الكتروینك رد و بدل می كنند و به طور آن لاین عكس ارسال می كنند، گاهی ندانسته شریك جرم می شوند. اطفال در این گروه سنی (13تا18سال) كه جویای رهایی از اقتدار پدر و مادر هستند، می توانند هدفهای مستعدی برای متجاوزین اینترنتی باشند.

طرق گوناگونی برای ارتكاب جرایم اینترنتی علیه اطفال وجود دارد:

استفاداه از اینترنت برای توزیع و ارسال هرزه‌نگاری اطفال، استفاده از اینترنت برای اینكه هرزه نگاری اطفال را در معرض دید كودكان قرار دهند و آنها را به مبادله عكس‌های خود تشویق كنند، اغوا كردن اطفال از طریق تماس آن لاین و به منظور شركت دادن آنها در اعمال جنسی، فریب اطفال و سوءاستفاده از آنها به منظور صنعت توریسم جنسی و اذیت و آزار اطفال آن لاین.

پاره ای از ویژگیها، جرایم اینترنتی را از سایر جرایمی كه علیه اطفال ارتكاب می یابد، متمایز می‌سازد؛ از جمله : برای اینكه طفل، مجنی علیه این گونه جرایم محسوب شود، لزومی ندارد كه تماس فیزیكی و جسمانی بین طفل قربانی و مرتكب جرم صورت پذیرد. عكسها و تصاویر معصومانه اطفال را می توان به صورت دیجیتالی به شكل عكسهای مستهجن درآورد و بدون اطلاع قربانی در سرتاسر این شبكه توزیع كرد.

از سوی دگر اینترنت این امكان را فراهم می‌آورد كه یك طفل به دفعات و برای مدتی طولانی كه می تواند برای سالها ادامه پیدا كند، مجنی علیه جرم واقع شود. این امر در اكثر موارد بدون اطلاع قربانی جرم است. وقتی كه تصویر یك كودك در اینترنت نمایش داده می شود، می تواند برای همیشه در آنجا باقی بماند. این تصاویر را می توان بدون كمترین آسیبی به كیفیت آنها و برای مدت نامحدودی در اینترنت نگهداری كرد.

ویژگی دیگر محیط آن لاین، طبیعت فرامرزی آن است. به تبع آن جرایم اینترنتی علیه اطفال را نمی توان درحصار مرزهای یك كشور محدودكرد. این جرایم مرزهای صلاحیت قضایی را در می نوردند و غالباً قربانیان گوناگونی را از كشورهای متفاوت شامل می شوند. مكان جغرافیایی یك كودك برای مجرمی كه قربانیان خود را از طریق اینترنت انتخاب می كند، اولویتی محسوب نمی شود. حتی برخی از مجرمین برای شركت در اعمال جنسی با اطفالی كه از طریق اینترنت با آنها آشنا شده اند، دست به سفرهای دور و دراز می زنند. از اینرو گستردگی فضای سایبر، نقاط مختلف دنیا را تحت پوشش قرار می دهد. لذا شناسایی جرم، مجرم و واكنش های مناسب علیه آن به مراتب مشكل تر از جرایم عادی است.

از سوی دیگر برای تعقیب و مجازات اینگونه جرایم مسایل و مشكلات خاصی مطرح است.

خلاء قانونی و فقدان ابزارهای مناسب برای كشف، تعقیب، رسیدگی و صدور حكم و اجرای مجازات از جمله این مشكلات است. قوانین سابق ابزار كارآمدی برای مواجهه با این جرایم نیست . بدیهی است؛ برای انیكه قانونگذار بتواند به این وظیفه خود به نحو شایسته ای جامه عمل بپوشاند، باید از شناخت دقیق این جرایم، علل و زمینه های جرم شناسی آن برخوردار باشد.

با این حال مهمترین دغدغه و نگرانی متوجه اطفالی است كه آن لاین بوده و در معرض آسیب متجاوزین قرار می گیرند. آنچه كه برای والدین ، صنعت اینترنت ، تعقیب كندگان كیفری، دولتها و سایر نهادهای مدنی غیردولتی بسیار حائز اهمیت است؛ آن است كه تا جایی كه امكان دارد، دانش خود را درباره جرایم اینترنتی علیه اطفال افزایش دهند، به نحوی كه بتوانند با اتخاذ تدابیر پیشگیرانه مناسب از وقوع این جرایم علیه اطفال جلوگیری كنند و اینترنت را به مكانی امن برای بروز و ظهور خلاقیت كودكان تبدیل كند. برای این كه چنین تدابیری به نتیجه دلخواه برسد، باید یك سیاست جنایی روشن و جامعی، به طور خاص برای مواجهه با این جرایم اتخاذ شود.

ج- جنبه نوآوری موضوع

در زمینه نوآوری موضوع این كتاب باید ذكر كنم كه با توجه به این كه از پیدایش اینترنت حدود یك دهه می گذرد، تبعاً جرایم اینترنتی و به خصوص جرایم اینترنتی علیه اطفال نیز جرایمی بسیار نو ظهور هستند.

با گسترش روزافزون و حیرت انگیز تعداد كاربران اینترنتی، دامنه این جرایم نیز فزونی یافت و ضرورت تحقیق در زمینه های مربوط به این جرایم آشكارتر شدو كنفرانس های متعدد بین المللی نظیر كنفرانس پكن 1999 (مبارزه با استفاده از اینترنت برای استعمار اطفال) و كنفرانس وین 1999 (مبارزه با هرزه‌نگاری اطفال در اینترنت) در زمینه مواجهه با این جرایم برگزار شد و تحقیق های متعددی در سطح بین المللی صورت گرفت.

در كشور ما نیز اولین همایش تخصصی بررسی جرایم رایانه‌ای (دی ماه 1380) توسط نیروی انتظامی برگزار شد و موضوعات گوناگونی پیرامون جرایم رایانه ای مطرح شد، اما جرایم اینترنتی علیه اطفال به طور خاص مورد بررسی قرار نگرفت و به جرات می توان گفت كه هیچ تحقیق جامعی در زمینه این جرایم در سطح داخلی صورت نگرفته است و همین امر انگیزه مرا برای برداشتن گامی هرچند كوچك بیشتر كرد.

فصل اول- جرایم اینترنتی علیه اطفال

از منظر قوانین و سیاست ها

مبحث اول- هرزه نگاری اطفال در اینترنت از منظر حقوق و رویه

اینترنت ارتباط عظیم و سنگین بین شبكه های كامپیوتری در قلمرو فاقد مرز فضای سایبر است. اینترنت یك عنصر كلیدی در كنار پروسه جهانی شدن است. در جایی كه فنآوری های نوین دستیابی به اطلاعات را سریع تر، اساسی تر و وسیع تر كرده است، اینترنت امكاناتی فاقد محدودیت در گشودن افق های جدید دانش و ارتباطات در سطح دنیا را داراست.

نكته مسأله برانگیز این است كه این فنآوری ساخته بشر ، خنثی است. در بهترین حالت ابزار پیشرفتی است كه دارای منافع چندگانه برای نوع بشر است، در بدترین حالت، قصورهای انسانی و تغییرات برای سوءاستفاده ، متأسفانه آن را به عنوان ابزار سوءاستفاده و استثمار در آورده است. هرزه نگاری كودكان از طریق اینترنت بیانگر لبه تاریك ماهیت بشر در مواردی است كه از فنآوری برای انجام رفتارهای غیرانسانی، خطرناك و موهن استفاده می كند و این فنآوری تبدیل به ابزاری در دست مجرمان می‌شود.

مثال های چنین جرایمی فراوان است. به عنوان نمونه؛ «در سال 1996 میلادی یك كشیش به مجازات 6 سال زندان در بریتانیا برای گردآوری و تبادل هرزه‌نگاری كودكان با دیگران از طریق اینترنت محكوم شد. هزاران صفحه مطالب مستهجن در فایل های او پیدا شد. در سال 1997 میلادی عملیات بی گناه (OII)، عملیات ضربتی در زمنیه هرزه‌نگاری كودكان كه در ایالات متحده انجام شد، منجر به 90 مورد جلب و 80 مورد محكومیت شد. در همان سال حملات پلیس به هسته های شبكه های پدوفیلی در فرانسه منجر به حكومت چند مظنون شد.

در نیوزلند، پدوفیلی با حدود 3500 مورد هرزه‌نگاری كودكان، همراه و مركب با جماع با حیوانات و شكنجه، در كامپیوترش یافت شد».

موقعیت زمانی پیچیده تر می شود كه استثمارگران جنسی كودكان زمینه های جدید برای عملیات خود درجایی بیابند كه بصورت توده عظیم در یك محل خاص باشد. از حیث فنی، آنها همچنین هوشمندتر شده اند. با افزایش كدهای گمراه كنده برای كوشش در جهت «رمز گذاری» اطلاعات، آنها توانایی پیام های اعتماد آمیز را در شكل پنهان می یابند تا از این طریق كانال های آنها، قابل دسترسی توسط ماموران قانون نباشد.

1- تعریف هرزه‌نگاری كودك

درك اینكه هرزه نگاری كودك چیست یكی از مشكل ترین جنبه های مورد بحث این معضل است. تفاسیر فرهنگی متفاوت وجود دارند از این كه وقاحت یا اغوا چیست، در برخی از فرهنگ ها، عشق (تغزل= erotica) پورنگرافی تلقی می شود.

بسیاری از افراد در تصور تصاویر هرزه‌نگاری كودك دچار مشكل هستند و بنابراین درك نمی كنند كه منظور از «هرزه‌نگاری كودك» چیست. همچنین در بین مسایلی كه موجب عدم توافق می شود، سن رضایت برای روابط جنسی، اینكه در اختیار داشتن ساده هرزه‌نگاری كودك باید جرم باشد، اینكه یك كودك بالفعل درگیر باشد و اینكه تصاویر ترسیمی متشكله هرزه نگاری چه وضعی دارد، قابل ذكر است.

گروه متخصصان اینترپول برای جرایم علیه كودكان بیان می كند كه « هرزه‌نگاری كودك پیامد استثمار یا سوءاستفاده جنسی ارتكابی علیه یك كودك است. آن می تواند به عنوان هر ابزار ترسیم یا تشویق سوءاستفاده جنسی كودك ، از جمله پرینت یا صوت تمركز یافته بر عمل جنسی یا اندام جنسی كودكان تعریف شود.»

پروتكل اختیاری كنوانسیون حقوق كودك برای فروش كودكان، فحشای كودكان و هرزه‌نگاری كودك، هرزه‌نگاری كودك را تعریف می كند و به عنوان«هر نمایش، كه به واسطه آن، یك كودك واقعاً یا به طور شبیه سازی به فعالیت صریح جنسی یا هر نمایش اعضای جنسی كودك، كاركتراهای زمینه ای كه برای هدف جنسی ترسیم می‌شود، تشویق می كند.»

هرزه‌نگاری كودك می تواند به اشكال مختلف وجود داشته باشد. هرزه‌نگاری بصری كودك عمومی تر است و به معنای ترسیم بصری كودك تشویق شده به فعالیت جنسی صریح، واقعی یا شبیه سازی، یا نمایش وقیحانه و زشت اندام جنسی است. هرزه‌نگاری سمعی كودك استفاده از هر واسط صوتی استفاده كننده از صدای كودك، واقعی یا شبیه سازی  ، به قصد انگیزش جنسی كاربر است. هرزه‌نگاری كودك می تواند متن ساده ای باشد كه به تشریح اعمال جنسی می پردازد یا به قصد انگیزش جنسی تهیه شده باشد.

2- هرزه نگاری كودك به عنوان یك مسأله كلیدی

ویدئوها و عكس های مستهجن معمولاً دلیل غیرقابل ردی هستند كه سوءاستفاده كودك رخ داده است. هرزه‌نگاری غالباً مربوط به قاچاق كودكان است، زیرا كودكان قاچاق شده از یك كشور به كشور دیگر برای ایجاد هرزه‌نگاری كودك استفاده می‌شوند. مواردی بی شماری از تصاویر هرزه‌نگاری كودك در اینترنت قابل دسترسی است. این بدین علت است كه اینترنت امكان تكثیر تصاویر را بدون مرز و محدوده و انتقال آنها به آسانی را میسر می سازد. اینترنت جمع‌آوری هرزه‌نگاری كودك را به صنعت عظیم تخلفات تبدیل كرده است.

عكس های سوءاستفاده از كودك گاه در سری های شماره‌دار برای تسهیل تعیین هویت و جمع‌آوری (كلكسیون) ارائه می شود. مجموعه سازان (كلكسیونرها) سعی در پركردن سری عكس های خود می كنند. عكس ها می توانند همچنین بخشی از یك داستان كوتاه، با عكس های متحرك در طی داستان باشد. در برخی عكس های اخیر اسم واقعی كودك ذكر شده است.

پورنوگرافی كودك به سوءاستفاده كنندگان كمك می كند به خواسته كودكان پی ببرند. اغلب كودكان به گونه ای با لبخند و رضایت در عملی كه در آن شركت و آن را تجربه كرده اند، ارائه می شوند.

برای كودك مشمول، پیام های طولانی مدت از هرزه‌نگاری كودك وجود دارد. خواه فردی كه هرزه‌نگاری را خلق كرده تعقیب شود یا خیر، یك تصویر پرونوگرافیك جزء اموال (در دسترس) عموم در می آید و توزیع آن ادامه می یابد و ممكن است آن كودك از این حیث بیشتر صدمه ببیند.

هرزه‌نگاری كودك همچنین ممكن است به عنوان ابزار نمایش وقیحانه كودك استفاده شوند و به وسیله نشان دادن كودكان دیگر درقضایای پورنوگرافیك ، آن كودك را ترفب به این كار كنند.

ارتباط بین صرف تصرف هرزه‌نگاری كودك و سوءاستفاده از كودكان قوی است. به نظر می رسد كه تعداد زیادی افراد كه هرزه‌نگاری كودك را دراختیار دارند، همچنین سوءاستفاده جنسی از كودكان كرده باشند.

3- راهكارهای بین المللی

الف- كنوانسیون حقوق كودك

-كنوانسیون حقوق كودك مبنایی برای كار سازمان های بین المللی، ملی و محلی غیرحكومتی و عوامل مجری قانون در حمایت كودكان از سوءاستفاده مرتبط با اینترنت مقرر می كند. حكومت هایی كه كنوانسیون را تصویب كرده اند، تعهد به ایجاد سیستم قضایی دارند كه حقوق كودكان از جمله حق سوءاستفاده نشدن، لحاظ شده‌اند. كنوانسیون حقوق كودك از دو سپتامبر 1989 به اجرا درآمده است و از 27 سپتامبر 1989، 191كشور آن را تصویب كرده اند (همه كشورهای دینابه جز سومالی و ایالات متحده آمریكا).

ماده 34 كنوانسیون بیان می كند كه «دول عضو حمایت از كودكان از همه اشكال استثمار جنسی و سوءستفاده جنسی را تعهد می كنند. برای این منظور، دول عضو باید به ویژه همه تدابیر ملی، دوجانبه و چند جانبه مناسب برای پیشگیری از موارد زیر را اتخاذ كنند:

الف- اغوا یا اجبار كودك برای تشویق به فعالیت جنسی غیرقانونی.

ب- استفاه استثمارگرانه از كودكان برای فحشا یا دیگر اعمال جنسی غیرقانونی.

ج- استفاده استثمارگرانه از كودكان در نمایش ها و موارد پورنوگرافیك.»

اجرای كنوانسیون از طریق گزارش هایی از كشورهای عضو نظارت می شود. آنها این گزارش را به كیته بین المللی حقوق كودك برای ارزیابی و نظر می فرستند. همچنین یك مكانیسم موازی در شكل گزارش ویژه برای فروش كودكان وجود دارد، كه ارزیابی مستقل از موقعیت جهانی و گزارش های سالانه برای كمیسیون حقوق بشر سازمان ملل را مقرر می دارد.

در1996، جامعه جهانی در استكهلم برای كنگره جهاین علیه استثمار جنسی كودكان تشكیل جلسه داد و كی بیانیه و یك دستور جلسه برای عمل كنگره جهانی برای جرم شناختن اعمال كسانی كه به اسثمار جنسی كودكان مخصوصاً در رابطه با فحشای كودكان، هرزه‌نگاری و قاچاق برای اهداف جنسی مشغول هستند، صادر كرد. در بین تدابیر موافقت شده، موارد ذیل قابل ذكر است:

«ب- توسعه یا تداوم و اجرای قوانین ملی برای برقراری مسؤولیت كیفری تهیه‌كنندگان خدمات، مصرف كنندگان (مشتریان) و میانجی ها در زمینه فحشای كودكان، قاچاق كودك، هرزه‌نگاری كودك، از جمله در اختیار داشتن هرزه‌نگاری كودك و دیگر فعالیت‌های جنسی غیرقانونی.

ج- توسعه یا تداوم و اجرای قوانین، سیاست و برنامه های ملی كه به حمایت از كودكان بزه دیده استثمار جنسی تجاری در قبال مجازات شدن به عنوان مجرم می پردازد و اطمینان یافتن از اینكه آنها دستیابی كامل به «پرسنل دوست- یا كودك» و خدمات حماتی در همه بخش ها و به ویژه در زمینه های قضایی، اجتماعی و بهداشتی دارند.

د- در مورد توریسم جنسی، بسط با تاكید و اجاری قوانین برای جرم شناختن اعمال اتباع كشورهای مبدأ ، زماین كه این اعمال علیه كودكان در كشورهای مقصد ارتكاب می یابند (قوانین كیفری فرا سرزمینی). تشویق استرداد و توافق نامه های دیگر برای اطمینان از اینكه شخصی كه كودك را برای اهداف جنسی در كشور دیگر استثمار می‌كند (كشور مقصد)، خواه در كشور مبدأ یا كشور مقصد تحت تعقیب قرار می‌گیرد، قوانین موكد و اجرای قانون، از جمله مصادره و توقیف دارایی ها (امكانات) و تواید و دیگر ضمانت اجراها علیه كسانی كه مرتكب جرایم جنسی علیه كودكان در دیگر كشورها می شوند و مشاركت در داده های مربوطه .»

دوره بعد از كنگره استكهلم شاهد پیشرفت های بسیاری در چند كشور بوده است، از جمله پذیرش قوانین جدید علیه هرزه‌نگاری كودك و دیگر شكل های استثمار جنسی، تصویب قوانین فراسرزمینی برای مبارزه با استثمار جنسی، اقدام به تعقیب و محكومیت مظنونین و رویه واكنشی تر نسبت به اطفال ، از جمله از سازمان های منطقه ای همچون اتحادیه اروپا و سازمان های بین حكومتی جهانی همچون اینترپول و یونیسف. بخش غیر حكومتی اقدامات مبتكرانه و سازنده ای از حیث اجرا و اصلاح تقنینی انجام داده است. در این جنبه نباید فراموش كرد كه كنگره استكهلم اساساً زاییده یك سازمان غیر حكومتی به اسم اكپات (پایان بخشیدن به فحشای كودكان، پرونوگرافی كودكان و قاچاق كودكان برای اهداف جنسی) است.

ب- پورتكل اختیاری كنوانسیون حقوق كودك

در 25 مه 2000 پروتكل اختیار كنوانسیون حقوق كودك توسط مجمع عمومی سازمان ملل در موضوع فروش كودكان، فحشای كودك و هرزه‌نگاری كودك تصویب پروتكل برخی تدابیر مذكور در كنوانسیون حقوق كودك را توسعه می دهد. آن ملاحظات خاص، از جمله ناظر به هرزه‌نگاری كودك مصرح در كنوانسیون بین المللی 1990 وین در مبارزه با هرزه‌نگاری كودك در اینترنت را به حساب می‌آورد.

طبق مقررات پروتكل، دولی كه آن را تصویب كرده‌اند باید اطمینان حاصل كنند كه تولید، توزیع ، نشر، ورود ، صدور، ایجاب، فروش یا تصرف هرزه‌نگاری كودك جرم هستند اگر این اعمال برای اهداف استثمار جنسی كودك انجام شده باشد. شروع به ارتكاب هر كدام از اعمال، یا مشاركت یا معوانت در هر یك از این اعمال باید در مقررات جزایی دولت های تصویب كننده لحاظ شوند.

اعمال تحت پوشش پروتكل هستند خواه در داخل ارتكاب یا بندخواه به طور فرامرزی یا بر مبنای فرد یا سازمان یافته باشد.

پروتكل از زمانی كه 10 كشور آن را تصویب كنند به اجرا در خواهد آمد.

4- مسایل قضایی عمده

الف- بیشتر كشورها دارای قوانینی هستند كه می تواند علیه هرزه‌نگاری اطفال استفاده شود و آنها می توانند بدین گونه تفسیر شوند كه شامل هرزه نگاری كامپیوتری، از جمله در اینترنت هستند. اغلب مساله در مجموعه قوانین كیفری یا سایر قوانین خاص تبیین شده است. به هر حال، برخی كشورها به سوی گزینش قوانین اختصاصی علیه هرزه‌نگاری كودكان حركت كرده اند.

یك مثال اخیر، نوع اختصاصی‌تر قوانین پیشنهادی ایرلند در 1997 برای قانون قاچاق و هرزه‌نگاری كودكان است. جالب اینكه، این قانون پیشنهادی شامل هرزه‌نگاری كودك در كامپیوتر ، تصریحاً به شكل زیر است:

«هرزه نگاری كودك» یعنی:

- هر نمایش بصری

1- كه نشان دهنده شخص كودك است یا شخصی كه به نظر می رسد كودك باشد و كسی كه به كار گرفته شده یا به نظر می رسد به كار گرفته شده ، صراحتاً در فعالیت جنسی ، یا

2- اوضاع و احوال بیانگر به قصد جنسی ارگان جنسی زنانگی یا مقعدی كودك باشد.

- هر نمایش سمعی كودك یا شخصی كه به نظر كودك می رسد و شخصی كه به كار گرفته شده یا به نظر می رسد به كار گرفته شده برای فعالیت جنسی صریح یا

- هر نمایش سمعی یا بصری كه پیشنهاد می دهد، تشویق می كند یا مشورت می دهد فعالیت جنسی غیرقانونی با كودكان را،

فارغ از چگونگی یا كیفیت واسطی كه نشان دهنده اغوای انجام شده باشد، بدون پیشداوری نسبت به عواقب كار، از جمله نمایش موارد ناشی از گرافیك های كامپیوتری یا از طریق ابزار مكانیكی یا الكترونیكی ... »

ب- سن حمایت از كودك در قبال هرزه‌نگاری كودك بر حسب كشورهای مربوطه دارای تنوع است. بیشتر كشورها هنوز قایل به ارتباط داخلی بین استثمار جنسی و سن رضایت جنسی هستند. به عبارت دیگر آنها موقعیت را از این منظر می بینند كه كودك به واسطه قانون ملی می تواند در نظر گرفته شود كه رضایت نسبت به عملی جنسی دارد و این كه سن رضایتدر تعدادی كشورها بین سن 12و16 در نوسان است. از منظر حمایت كودك از استثمار جنسی، به هر حال پیشنهاد شده است كه عامل رضایت جنسی موثر نباشد. از حیث حمایت كودك از چنین استثماری ، ترجیح داده شده، سن حمایت 18 سال باشد، اما تعدادی كشورها اخیراً این سن را پایین تر از 18 سال در نظر گرفتند. این خلاء و راه نیازمند اصلاح است.

ج- برخی از قوانین ملی شامل هرزه‌نگاری كاذب و ساختگی مربوط به هرزه‌نگاری كودكان نمی شود یا نسبت به آن دارای وضوح نیست. این هرزه‌نگاری معمولاً شامل تجسم كودك حتی اگر عملاً درگیر در صحنه فیزیكی نباشد، است. این را از طریق مثال‌ها و مصادیق تصاویر شبیه كودكان دریافت كند كه توسط كامپیوتر خلق می‌شود و یا بخش هایی از كودك عملاً با بدن یك بزرگسال در تماس قرار می گیرد. در حالی كه برخی كشورها همچون بریتانیا در سال اخیر قانون خود رابه گونه ای تغییر داده‌اند كه شامل هرزه‌نگاری كودك ساختگی و كاذب (Pseudo-Chid) می شود، دیگر كشورها هنوز در انتظار اصالح از این نقطه هستند.

د- در حالی كه بیشتر كشورها تولید و توزیع هرزه‌نگاری كودك را منع می كنند، تعدادی از كشورها هنوز تصرف و دراختیار داشتن هرزه‌نگاری كودك را ممنوع نكرده‌اند. مساله و شك نسبت به جرم شناختن «دراختیار داشتن» هرزه‌نگاری كودك، گاه (در زمانهای مختلف) به عنوان تعارض بین آزادی بیان و حقوق كودك دیده می‌شود. در واقع تعرض واقعی از این حیث وجود ندارد، همان طور كه آزادی بیان حق مطلق نیست و معمولاً به وسیله قوانین افترا و دیگر ملاحظات نظم عمومی، از جمله حمایت از كودكان مقید و محدود می شود. همان گونه كه توسط بیانیه استكهلم در بالا بیان شد، اجماع بین المللی برای جرم شناختن « در اختیار داستن » هرزه نگاری كودكان وجود دارد و كشروهایی كه هنوز به اصلاح قوانین خود نپرداخته اند، دعوت به این كار شده اند.

ه- مداخله دولت و قاعده‌مندسازی وسیع اینترنت پیشنهادی است كه ممكن است، مبنای حركت های مستبدانه شود. مثالً می توان با تصویب قانونی، كاربران اینترنت را ملزم به تهیه یك مجوز از مقامات كرد كه این امر به جلوگیری از هرزه‌نگاری كودك كمك می كند، اگرچه بیشتر كشورها چنین قانونی را نمی پذیرند، زیر آن را ابزار حكومت های غیر دموكراتیك برای محدود كردن آزادی بیان و عقیده، حق حریم خصوصی و حق دستیابی به اطلاعات تلقی می كنند. به هر حال كشورهایی نیز یافت می شوند كه اقدام به پذیرش این رهیافت مجوز اجباری ، برخلاف سیرو رویه و عقیده عمومی بین المللی كرده اند.

و- در حالی كه مسؤولیت كیفری تولیدكنندگان، كارخانه داران (سازندگان) و توزیع كنندگان هرزه‌نگاری كودك خارج از فضای سایبر (Cyber Space) در بیشتر كشورها واضح است، مسؤولیت گروه جدید میانجی ها در شكل تهیه كنندگان خدمات اینترنت (ISPs) هنوز در مرحله بحث و بررسی است. تهیه كنندگان خدمات اینترنت بین تهیه كنندگان دستیابی به طالب و محتوای شخص ثالث از یك سو و تهیه‌كنندگان دیگر خدمات همچون ذخیره سازی و تهیه محتوای شخص ثالث از سوی دیگر قرار دارند و طیفی میان انی ها را شامل می شود. یك گروه ادعا كرده است كه تهیه‌كنندگان خدمات اینترنت نباید مسؤول كل جریان اطلاعات باشند كه از طریق آنها تبادل می شود. گروه دیگر در نقطه مقابل پیشنهاد می كند، مقداری مسؤولیت برای تهیه كنندگان خدمات اینترنت بر این مبنا بر قرار شود، چرا كه بسیاری از تهیه‌كنندگان خدمات اینترنت اطلاعات شخص ثالث را ذخیره می كنند یا اطلاعات خود را (كه ممكن است، شامل هرزه نگاری كودك باشد) به كاربران نهایی منتقل می‌كنند و پیچیدگی و ابهام چنین وصفی موجب برقراری درجه‌ای از مسؤولیت برای ISP می شود. برخی كشورها اقدام به تصویب قوانینی می كنند كه بنابر این قوانین در صورتی كه ISP عملاً اقدام به ادامه هرزه‌نگاری كند یا با بی احتیاطی موجب آن شود، مجرم محسوب می شود.

این عقاید و انگاره ها به طور مصداقی توسط قانون خدمات ارتباطات و اطلاعات آلمان به صورت زیر تشریح شده است:

«- مسؤولیت كامل برای تهیه كنندگان خدمات اینترنتی (ISP) كه محتوای خود رتا درشبكه ارائه می كنند، فرض شده است.

- مسؤولیت مشروط برای تهیه كنندگان خدمات اینترنتی (ISP) كه محتوای شخص ثالث را در شبكه ارائه می كنند فرض شده است . این تهیه كنندگان می توانند بعداً مسؤول محتوای غیرقانونی شخص ثالث تلقی شوند، تنها با دو شرط: محتوای ویژه باید به طور مثبت برای آنها بلوكه كردن چنین محتوای فردی و شخصی را داشت. این شرط عقلایی بودن روشن می سازد كه یك تهیه كننده نباید مجبور به هر كوشش رنج‌‌آوری برای جلوگیری از ارسال واحد محتوای غیرقانونی شود.

- هیچ مسؤولیتی نمی توان برای تهیه كنندگان انتظار داشت كه صرفاً دستیابی واحد به محتوای شخص ثالث را مقرر می دارند، زیرا دسته اخیر محتوای ارتباطات را نمی‌دانند و در واقع نباید بدانند.»

ز- در برخی كشورها، صنعت اینترنت، به ویژه ISPs ، اكنون تشویق به خود قاعده‌مندسازی به عنوان ابزار و طریق تواناسازی صنایع برای نظارت، مسؤولیت و محاسبه بهتر می شوند. این موجب یك رهیافت «حقوق قوام نیافته» (Softlaw) با بررسی و تجدید نظر صنایع می شود، به جای اینكه رهیافت «حقوق قوام نیافته» برمبنای قانون و مداخله دولتی دنبال شود. چنین خود قاعده‌مندسازی ممكن است به معنای كدذ رفتاری تعیین كننده اخلاق صنایع باشد و ممكن است از طریق مكانیزم‌های شكایت همچون hotlines و مرور اطلاعات در صورت تقاضا كامل شود. این امر ممكن است بر مبنای مكانیزم مبتنی بر صنعت باشد یا به وسیله یك عضو مستقل با حمایت صنایع بر قرار شود. به هر حال، چنین خود قاعده‌مندسازی باید بر طبق رویه حقوق و قوانین و منطق با عدالت صورت پذیرد.

ح- سازمان های غیرحكومتی و جامعه مدنی به طور فزاینده به رسمیت شناخته شده‌اند كه نقش كلیدی در پرداختن به نظارت علیه هرزه‌نگاری كودك و كمك به روحیه اجرای قانون ایفا می كنند. این امر از طریق تاسیس بنیاد دیده‌بان اینترنت (LWF) در بریتانیا به عنوان یك عضو مستقل تحت حمایت بخش غیر حكومتی و شغلی برای دریافت و پروسه شكایات ناظر به هرزه‌نگاری كودك به علاوه تشویق و ارتقای یك سیستم ارزیابی (اندازه گیری) انجام شده است. در صورت تعدد شكایات ممكن است یك رهیافت اجباری توسط موارد ارجاع جانبی به پلیس برگزیده شود. البته انتخاب اول، تقاضا از ISP برای برداشتن موارد مجرمانه از اینترنت است. تجربه این مورد، در سال اول عملیات 7-1996 در نخستین گزارش سالانه ذكر شده و حاوی اطلاعات مفیدی است:

«گزارش های عمدتاً مربوط به هرزه‌نگاری كودك حدود 85%است كه مقداری خیلی كم (كمتر از 7%) موضوعات دیگر همانند هرزه‌نگاری بزرگسال، نژاد پرستی، پست الكترونیك غیر اخلاقی (ایذایی)و ..... را شامل می شود.»

بنابر این IWF (بناید دیده‌بان اینترنت) اعلام كرده است: 2000مورد غیرقانونی در ISP بریتاینا وجود دارد كه توصیه می شود از خادم هایشان این موارد را بردارند.

IWF یك عامل مجری قانون نیست، اما همه موارد مشتمل بر فعالیت مجرمانه (حدود2200مورد- 200مورد معمولاً در دیگر وب سایت ها یافت شده و به ISP بریتانیا تذكر داده شده و به لیست افزوده شده است)، به پلیس از طریق اطلاعات جنایی ملی(NCIS) گزارش شده است. NCIS به آنها عامل مجری قانون مربوطه را گسیل داشته است. 

این متن فقط قسمتی از  جرائم اینترنتی علیه اطفال و زمینه های جرم شناسی می باشد

جهت دریافت کل متن ، لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

برچسب ها : جرائم اینترنتی علیه اطفال و زمینه های جرم شناسی , بررسی , جرائم اینترنتی علیه اطفال و زمینه های جرم شناسی , جرائم اینترنتی , جرم شناسی , دانلود

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر