امروز: چهارشنبه 5 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش کاراموزی شركت ایران خودرو دیزل

گزارش کاراموزی شركت ایران خودرو دیزلدسته: فنی و مهندسی
بازدید: 32 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 15 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 33

گزارش کاراموزی شركت ایران خودرو دیزل در 33 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش کاراموزی شركت ایران خودرو دیزل در 33 صفحه ورد قابل ویرایش



مقدمه :

شركت ایران خودرو دیزل ، بزرگترین تولید كننده اتوبوس های شهری و بین شهری در ایران با مساحت 70 هكتار و اشتغال 6000 نفر نیروی انسانی ، تولید كننده انواع اتوبوس ، كامیون ، و ... است .

محصولات تولیدی ایران خودرو دیزل در كشور آلمان طراحی شده و خط تولید و پروسس تولید محصولات و همچنین كد قطعات و نقشه های فنی از شركت آلمانی بنز برگرفته شده است .



با توجه به اینكه BOM مهندسی به عنوان مهمترین Base مهندسی تولید و نیاز به روزآوری و بهنگام سازی آن ، پروژه مان را به بررسی BOM مهندسی و رفع نیازهای هر قسمت به BOM خاص آن قسمت و تدوین فرم هایی برای تدوین بهتر و كاملتر BOM ساختاری و بهبود صنعت های بایگانی و قسمت اسناد و مدارك در هر قسمت و برای هر فرم در جهت بهنگام سازی و كاملتر شدن ضعف های ارتباطی سیستم بین قسمتها شدیم .





-هدف :

ایجاد یك روش مناسب جهت تهیه BOM پایه برای كلیه محصولات شركت ایران خودرو دیزل به نحوی كه این ساختار پایه برای تهیه كلیه BOM مورد نیاز هر محصول مورد استفاده قرار گیرد و با آنها به ثورت كامل مرتبط بوده و همچنین با كلیه فرایند های تغییرات مهندسی مرتبط باشد و قابلیت بهنگام‌سازی مناسب كلیه اطلاعات مرتبط و همچنین اطلاع رسانی سریع به كاربران را داشته باشد .



2-محدوده اعتبار :

محصولات تولیدی شركت ایران خودرو دیزل .



3-تعاریف مفاهیم :

در این دستورالعمل منظور از قطعه ، به اختصار همان قطعه / مجموعه / مواد اولیه می باشد .

كلیه عملیات موجود در بندهای این دستورالعمل با این فرض بیان شده كه برای كلیه قطعات محصول شماره فنی صادر شده باشد .

1-3-ساختار پایه محصول (BOM ساختاری ) : مجموعه ای از داده های منسجم و به هم پیوسته كه نیازهای اطلاعاتی و عملیاتی كاربران را در رابطه با مواد و قطعات محصولات تولیدی شركت ، محل مصرف مواد در محصول ، ضریب مصرف هر یك از مواد و قطعات بصورت ساختار سلسله مراتبی برآورده می سازد .

2-3-نوع خودرو : كلی ترین تفكیك بین محصولات نهایی شركت . مثال : ون ، مینی بوس ، اتوبوس ، كشنده ، كامیون و كامیونت .

3-3-گروه خودرو : نام تجاری محصولات نهایی شركت در سطح پائین تر از نوع . مثلاً گروه آكتروس از نوع كشنده و گروه غزال از نوع ون و گروه LP از نوع كامیونت و یا گروه بین شهری از نوع اتوبوس .

4-3-تیپ خودرو : عبارت است از یك طرح خاص از یك گروه خودرو مثلاً تیپ C-457 از گروه اتوبوس بین شهری .

5-3-مدل خودرو : مدل خودرو دقیقاً به یك محصول خاص با مشخصه‌های منحصر به فرد اشاره می كند . مثلاً مدل 608 از گروه LP از نوع كامیونت و MB140  از نوع وزن در گروه بنز و اتوبوس مدل C-457  با بدنه فایبرگلاس از تیپ C-457  در گروه اتوبوس بین شهری از نوع اتوبوس . هنگامی كه یكی از قطعات اساسی در خودرو عوض شود ، مدل خودرو عوض می شود .



6-3-طبقه بندی گروه ها و قطعات : در این طبقه بندی كلیه گروه‌ها و مجموعه‌ها و قطعات محصول در شش طبقه به صورت زیر تعریف می شوند . لازم به ذكر است این طبقه بندی از نظر اهمیت قطعه در محصول می باشد و ربطی به طبقه بندی در ساختار ندارد .

1-6-3-گروه های اصلی قطعات : هر گروه اصلی به عنوان عمده ترین و اولین سطح در تقسیم بندی یك مدل خودرو شامل چند قطعه اساسی می باشد كه به صورت گروه عنوان می شود . مثلاً گروه قوای محركه ، گروه بدنه و شاسی و گروه تزئینات .

2-6-3-قطعه اساسی : قطعه بكار رفته در محصول نهائی كه در ساختار خودرو دارای نقش اساسی و تعیین كننده بوده و با توجه به عملكرد و همچنین میزان ارتباط عملكرد و كاربرد به عنوان دومین سطح تقسیم بندی در مورد یك نوع خودرو می باشد . در سیستم طبقه بندی بنز قطعات اساسی شامل 1-موتور 2-گیربكس 3-فرمان 4-اكسل جلو  5-اكسل عقب می باشد . تغییر هر یك از این قطعات در یك خودرو باعث تغییر مدل خودرو می شود .

3-6-3-طبقات اصلی : بالاترین سطح طبقه بندی ساختاری در قطعات خودرو می باشد . مثلاً گروه اصلی (99 گانه)بنز .

4-6-3-طبقات فرعی : كلیه طبقات قابل تعریف كه در هر طبقه اصلی تعریف می شوند . مثلاً (گروههای 9 گانه بنز) .

5-6-3-بخش : ناحه های مجزا كه در درون طبقات فرعی تعریف می شوند . مثلاً TU ها در اشتوك لیست بنز .

6-6-3-قطعات : به قطعات / مجموعه هایی اطلاق می شود كه تشكیل دهنده بخشها می باشد و منظور همان قطعات / مجموعه هایی هستند كه در ابتدا وارد خط مونتاژ می شوند و خروج آنها در مستندات انبارها و تغذیه خطوط ثبت می شود .

7-3-وضعیت قطعات : وضعیت قطعه عبارت است از نحوه قرار گرفتن قطعه در ساختار محصول و شامل موارد زیر می شود :‌

- O457 - O355 .

4-9-3-قطعه انتخابی (OPTION) : كه از این به بعد مختصراً OPT گفته می‌شود قطعه ای است كه بنا به درخواست مشتری و یا بر اساس اطلاعات مراكز خدمات پس از فروش و یا به صورت اختیاری بر روی محصول نصب و به آن اضافه می شود .

5-9-3-قطعه جایگزین : قطعه ای است كه بر اساس برگ تغییرات مهندسی به جای یك قطعه دیگر (به عنوان قطعه اصلی) در ساختار محصول وارد می‌شود و قطعه قبلی از ساختار محصول حذف و كلیه اطلاعات مرتبط با آن منسوخ می شود .

6-9-3-قطعه مشترك (COMMUNAL) : كه از این به بعد به اختصار COM عنوان می شود همان قطعه اصلی است كه در بیش از یك محصول با شماره شناسایی متفاوت و مرتبط با همان محصول به كار می رود و یا ممكن است با دو نوع سیستم ، كدگذاری شده باشد .

10-3-گروه های موازی : تعدادی از قطعات كه به لحاظ الزامات مهندسی به هم وابسته و مرتبط هستند این ارتباط منجر به این می شود كه در موارد بروز یكی از وضعیت های آپشن ، آلترناتیو و یا جانشین برای یك قطعه خاص ، تعدادی از قطعات اصلی حذف و تعدادی به جای آنها اضافه می شوند كه به این تعداد قطعات یك گروه موازی گفته می شود .

11-3-شماره سطح : این شماره برای نشان دادن سطح یك قطعه در یك TU خاص نشان داده می شود به عبارتی هر قطعه دارای پوزیسیون در TU باید دارای شماره سطح باشد و به صورت زیر می باشد .


A : یك عدد صحیح یك رقمی می باشد و عبارت است از شماره سطح قرارگیری قطعه در بخش (TU) به طوری كه بالاترین سطح در هر TU سطح شماره 1 می باشد و برای سطوح بعدی این عدد افزایش می یابد .

B : عبارت است از یكی از حروف X  و Y و N كه كاربرد هر كدام برای هر قطعه دارای مفاهیم زیر است :

N : در صورتی كه قطعه دارای زیر مجموعه نباشد .

Y : در صورتی كه قطعه مورد نظر دارای زیر مجموعه باشد .

X : هر گاه X در كنار شماره سطح مورد نظر نوشته شود یعنی اولین مجموعه با شماره مشابه كه در بالای X قرار گرفته در این سطر بسته می‌شود مثلاً اگر در یك سطح شماره سطح 2X قرار دارد ،

الین مجموعه 2Y كه در بالای این سطح قرار دارد در این سطر بسته می شود .

تبصره : هر ردیف شاكل X باشد بقیه اطلاعات مقابل آن خالی گذاشته می‌شود .

12-3-فرم ها :

1-12-3-برگ اطلاعات ساختار پایه محصول (به شماره 007-01E-08) : این فرم برای كلیه قطعه اصلی تكمیل می شود و هر شماره فرم متعلق به یك بخش (قطعات با TI مشترك) می باشد و ممكن است شامل چندین صفحه باشد . لازم به ذكر است این برگه ها درون یك فایل برای هر KGU خاص به ترتیب افزایشی (برای هر مدل) قرار داده می شوند تا به هنگام استفاده بتوان به آنها دسترسی سریع داشت .

2-12-3-برگ اطلاعات طعات آلترناتیو(به شماره 008-01E-08) : این فرم برای معرفی قطعات آلترناتیو (ALT) بكار می رود . از آنجا كه در برگ اطلاعات ساختار پایه محصولات فقط قطعات اصلی وارد می شوند ، قطعات آلترناتیو در این برگ وارد می شوند و گروه های موازی حاصله از آنها در برگ اطلاعات گروههای موازی (به شماره 009-01E-08) وارد می شوند این برگ برای هر تیپ به صورت مجزا تهیه می شود .

3-12-3-برگ اطلاعات قطعات جانشین (SUB) (به شماره 011 - 01E-08) : این فرم برای معرفی قطعات جانشین (SUB) و كد گروه موازی حاصله از قطعه جانشین بكار می رود . این فرم برای هر تیپ خودرو به صورت مجزا تهیه می شود .

4-12-3-برگ اطلاعات قطعات انتخابی (OPTION) (به شماره 010-01E-08): این فرم برای هر تیپ به صورت مجزا تهیه می شود . نكته قابل توجه در تهیه این فرم این است كه شرح OPTION می بایست به صورت كاملاً واضح و مفهوم نوشته شود تا مورد استفاده سایر قسمتها ، خصوصاً برنامه ریزی ، خدمات پس از فروش و ... قرار گیرد .

5-12-3-برگ اطلاعات گروههای موازی (به شماره 009-01 E08) : این فرم برای معرفی گروههای موازی قطعات و مجموعه ها (بوجود آمده از حالات آلترناتیو ، جانشین و آپشن ) بكار می رود .

6-12-3-برگ معرفی طبقات اصلی ، فرعی و بخشها (به شماره 012-01 E-08) : این برگ برای هر تیپ محصول به صورت مجزا به نحوی تهیه می شود تا با توجه به نظر كارشناس مهندسی محصول و سیسنتم كدگذاری بنز كلیه سطوح ساختار محصول را پوشش دهد .

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی شركت ایران خودرو دیزل , کاراموزی شركت ایران خودرو دیزل , کارورزی شركت ایران خودرو دیزل , دانلود گزارش کارآموزی شركت ایران خودرو دیزل , شركت ایران خودرو دیزل , شركت , ایران خودرو , دیزل

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر